www.dan-doors.sewww.dan-doors.dewww.dan-doors.com

Søger du en dobbelt branddør? Det skal du vide

En branddør forhindrer, at flammer og giftig røg spreder sig i tilfælde af brand, og den kan derfor have afgørende betydning for sikkerheden. Derfor stiller vi også store krav til vores branddøre hos DAN-doors. Men hvad er godt at vide, når du skal købe branddøre til din virksomhed? Læs med i dette indlæg, hvor vi giver dig en håndfuld nyttig viden.

 

 

BS, BD og EL2 – hvad betyder forkortelserne

(Obs: læs om de nyeste europæiske standarder for branddøre her)

I jagten på en branddør eller dobbelt branddør vil du som regel møde forkortelserne “BS” og “BD”, der ganske enkelt er forkortelser for “brandsikker” og “branddrøj”. BS indikerer ligeledes, at døren er fremstillet af et ubrændbart materiale, mens BD indikerer, at døren kan bestå af brandbare materialer, der dog besidder en stor modstandsdygtighed overfor brand, og som ofte vil være indkapslet i brandsikre materialer. Foruden forkortelserne BS og BD vil du ofte også møde standarden “EI”, som er en specifikation indenfor de europæiske brandklasser, der angiver, at materialet lever op til kravene for ikke-bærende eller adskillende bygningsdele. 

 


30, 60 og 120 – hvad betyder tallene?

Specifikationen på en dobbelt branddør vil altid være efterfulgt af cifre – uanset om den er certificeret efter danske brandkrav eller europæiske standarder. Disse cifre er dog ret så vigtige at kende til, da de angiver, hvor mange minutter døren kan modstå brand. Hos DAN-doors er alle vores døre, som er certificeret efter de danske brandkrav, godkendt til minimum 60 minutter. Dørene, der er certificeret efter de europæiske standarder, er ligeledes godkendt til enten 30, 60 eller 120 minutter. 

 


Dobbelt branddør – hvad skal jeg vælge?

Hvilken dør du skal vælge, afhænger helt at formålet. Du er dog altid velkommen til at kontakte DAN-doors, hvis du vil høre mere om muligheden for at få specialfremstillet en dobbelt branddør. Vi leverer døre til alle områder i industrien og i alle RAL koder – altid med øje for driftssikkerhed og minimale vedligeholdelsesomkostninger.